Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Η κοπή βασιλόπιτας της Ένωσης.











Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο πνευματικό κέντρο της πόλης μας η κοπή βασιλόπιτας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κατερίνης.
Την κοπή της βασιλόπιτας τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Παπαζήσης Αναστάσιος υπεύθηνος για θέματα Παιδείας του Δήμου Κατερίνης, και εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης μας.
Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Γνωσούλα Χαιλατζίδου, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Αντωνίου Χρήστος και ο  πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Πιερίας κ. Λάζαρος Φιρινίδης.

Ομιλία Προέδρου: Αγαπητοί προσκεκλημένοι το Δ. Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Κατερίνης σας καλωσορίζει στην ετήσια εκδήλωση της Ένωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι της τοπικής μας κοινωνίας και συμμετέχει αποφασιστικά στη διαμόρφωση και στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν στη δημόσια εκπαίδευση και στη λειτουργία των σχολείων του δήμου Κατερίνης.

Ο νόμος αναγνωρίζει θεσμικό ρόλο στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σε σχέση με τα εκπαιδευτικά πράγματα και θεσπίζει την συμμετοχή των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας. Πρέπει να τονισθεί ότι η παρουσία της Ένωσης Γονέων στις παραπάνω Σχολικές Επιτροπές δεν είναι απλά τυπική, αλλά πολύ ουσιαστική, παρεμβατική και διεκδικητική.

Η Ένωση Γονέων αποτελεί επίσης και τον κύριο συνομιλητή των διευθυντικών και εκπαιδευτικών στελεχών της δημόσιας εκπαίδευσης, ως εκφραστής των απόψεων και των θέσεων των γονέων. Ακόμη η Ένωση Γονέων αναπτύσσει πλούσια κοινωνική δράση.

Όμως η Ένωση Γονέων για να είναι ισχυρή και αποτελεσματική στις διεκδικήσεις της, έχει ανάγκη από την πραγματική στήριξη των γονέων. Εμείς οι γονείς οφείλουμε να στηρίζουμε την Ένωση Γονέων και να μην απεμπολήσουμε, με την αδιαφορία και τη σιωπή μας, τα δικαιώματα και το θεσμικό ρόλο που μας δίνει ο νόμος στα εκπαιδευτικά πράγματα και στη διαμόρφωση του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος των παιδιών μας.

Έχουμε υποχρέωση να συμμετέχουμε ενεργά στους Συλλόγους Γονέων των σχολείων, στα οποία φοιτούν τα παιδιά μας, να μην σιωπούμε, αλλά να καταγγέλλουμε τα κακώς κείμενα, να διεκδικούμε ένα καλύτερο σχολείο και ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.
Έχουμε υποχρέωση, απέναντι στα παιδιά μας, να απαιτήσουμε και απαιτούμε, ξανά και ξανά, δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους τους μαθητές, την ποιοτική αναβάθμιση των δημόσιων σχολείων, την αύξηση των δαπανών για την παιδεία. Σε αυτούς που επικαλούνται την οικονομική κρίση ως δικαιολογία για την απαξίωση και την εγκατάλειψη της δημόσιας εκπαίδευσης, απαντούμε ότι η εκπαίδευση και η παιδεία των νέων αποτελεί την ασφαλέστερη και αποδοτικότερη επένδυση για τη χώρα μας.

Δυστυχώς η Ελληνική Πολιτεία έχει επιλέξει άλλη στρατηγική. Μεθοδεύει την κατάργηση και συγχώνευση των σχολείων, των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Μεθοδεύει ακόμη και την κατάργηση της Ειδικής Αγωγής, ως αυτοτελούς κλάδου της δημόσιας εκπαίδευσης. Αντί να αναμορφώσει, αναβαθμίσει, καλυτερεύσει, καταργεί και συγχωνεύει.

Αποτελεί κοινή αίσθηση, ότι η δημόσια δωρεάν παιδεία βάλλεται από την Πολιτεία και ότι η ύπαρξη της τίθεται σε πραγματικό κίνδυνο.

Σήμερα, λοιπόν, περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι απαραίτητο να παραμείνουμε οι γονείς ενωμένοι και μαζί με τους εκπαιδευτικούς να αγωνισθούμε και να διεκδικήσουμε ένα δημόσιο σχολείο, το οποίο θα είναι ασφαλές για τα παιδιά μας και το οποίο θα τους εξοπλίσει με πραγματική και ουσιαστική μόρφωση και παιδεία.

Να σας ανακοινώσουμε ότι την 13 Μαρτίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία της Ελένης Ρίντου, ψυχολόγου, στην αίθουσα που βρισκόμαστε, με θέμα την συναισθηματική αγωγή των παιδιών.

Υγεία, πολύ δύναμη και καλή χρονιά










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου